
z kurczaka , goszczą one zapewne w zapasach wielu z was.
Cytryny jak wiadomo kojarzą się nam z ciepłym południem i jest w tym dużo sensu,
pierwszy raz na ziemiach Italii pojawiły się one już w czasach Pana Jezusa i od starożytności nieprzerwanie się je we Włoszech uprawia.

Kraje łacińskie są do tych cytrusów przywiązane, dość powiedzieć, że największymi ich producentami są Meksyk i Argentyna, Nie dziwi więc nas, że także w Italii znaleźli się zwolennicy ich kulinarnego wykorzystania.

że ktoś wpadł na genialny w swej prostocie pomysł połączenia tych wspaniałych aromatycznych owoców ze zdrowym i smacznym mięsem kurczęcia.
Czas na smakołyk z kurczaka z cytryną.

Składniki:
dla 2 osób- 300 gr. Piersi z kurczaka
- 250 gr. Makaronu Tagliatelle (szerokie wstążki)
- pół dużej cytryny
- płaska łyżka suszonej pietruszki lub 2 łyżki świeżej
- 1/5 szklanki oliwy
- sól i pieprz
- skórka starta z ok.ćwiartki cytryny (dodasz ją wraz z pietruszką)
Przygotowanie:
-jak w filmiku-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz